Verdachte van steekpartij Knokke opgepakt in Zwitserland

In de zaak van een poging tot doodslag in Knokke werd zaterdag in Zwitserland een verdachte gearresteerd. Dat meldt het parket van Brugge. De 26-jarige man zal wellicht volgende week aan België uitgeleverd worden.

Op vrijdag 14 december werd een 47-jarige vrouw rond 10.20 uur het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten blijven voorlopig onduidelijk.

Op basis van een Europees aanhoudingsmandaat van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in Zwitserland een verdachte gearresteerd. Het gaat om een man zonder bekende nationaliteit of woonplaats. A.M. wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot diefstal met braak. Zijn motief is onbekend, maar het is mogelijk dat de steekpartij ontstond tijdens een uit de hand gelopen inbraak.

De verdachte werd nog niet verhoord over de feiten, het is dus niet duidelijk of hij de feiten bekent. Wellicht wordt de man in de loop van volgende week uitgeleverd door de Zwitserse autoriteiten. De Brugse onderzoeksrechter zal dan beslissen over zijn verdere aanhouding.