Twiggy en Burberry-ontwerper krijgen lintje van de queen
Christopher Bailey Foto: Isopix
Christopher Bailey kondigde in maart zijn vertrek aan bij Burberry, maar zijn zeventien jaar bij het Britse modehuis leverden hem een eretitel op. Hij wordt door de Queen benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Ook sixties-icoon Twiggy krijgt de titel.

Bailey, die zeventien jaar voor Burberry werkte, schudde het ingeslapen modehuis wakker en bouwde het uit tot een luxemerk dat internationaal weer meetelt. Hij werd vorig jaar opgevolgd door Riccardo Tisci, maar Queen Elizabeth wil de 47-jarige ontwerper bedanken voor zijn harde werk met de titel van Commandeur van de Orde van het Britse Rijk. Tien jaar geleden mocht Bailey al eens langsgaan bij de Queen. Toen hij werd benoemd tot Lid van de Orde van het Britse Rijk.

Op de lijst van 1.148 namen die in 2019 een titel krijgen, staat ook Twiggy (echte naam: Lesley Lawson). Zij was hét topmodel van de jaren zestig, de muze van Andy Warhol en een trendsetter met haar korte kapsel. Ook het 90-jarige model Daphne Selfe mag op de koffie bij de Queen, zij krijgt een British Empire Medal voor het creëeren van jobkansen voor oudere vrouwen in de mode-industrie.