Tijdens de rellen in Molenbeek op oudejaarsnacht zijn amokmakers onder meer een apotheek binnengedrongen. Op videobeelden is te zien hoe de ruiten ingeslagen worden met stenen en de daders aan de haal gaan met medicijnen.

De videobeelden werden naar de redactie van Het Nieuwsblad verstuurd. Eerst werd er met zware stenen naar de etalage van apotheek Lambrechts gegooid. Daarna forceerden de amokmakers de deur en richtten een ravage aan in het pand. Op de video is te zien en te horen hoe mensen zo veel mogelijk producten naar buiten brengen en ‘medicijnen! medicijnen!’ roepen.

Brandweer bekogeld, auto’s in brand

Naast het vandalisme bij apotheek Lambrechts, werden ook op verschillende andere plaatsen zaken vernield op oudejaarsnacht. Een computerwinkel werd half leeggeroofd. Enkele auto’s werden in brand gestoken, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Maar eenmaal ter plaatse konden de brandweermannen niet uitstappen omdat hun voertuig bekogeld werd met stenen. Ook vuilniszakken en een kerstboom moesten eraan geloven.

De politie slaagde er al in om 25 jongeren op te pakken die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen. Sven Gatz (Open VLD), Vlaams minister van Brussel, roept op om ‘de Brusselse politie te hervormen om straffeloosheid aan te pakken’.