Vuilnisbak ontploft door vuurwerkklappers in Antwerpen: twee voorbijgangers lopen gehoorschade op
In Antwerpen en Mechelen is oudejaarsnacht over het algemeen vrij rustig verlopen, al werd in Antwerpen met vuurwerk wel wat schade aangericht. De politiediensten moesten voorts vooral optreden tegen meldingen van vuurwerk en gevallen van openbare dronkenschap. Op het Antwerpse Astridplein ontplofte er een vuilnisbak, waardoor twee mensen gehoorschade opliepen.

In Antwerpen kreeg de politie op enkele plaatsen melding van jongeren die overlast veroorzaakten met vuurwerk. In de omgeving van de Veldstraat, in de buurt van het Sportpaleis, werden auto's en ramen van woningen beschadigd. De jongeren richtten hun pijlen zelfs op dienstvoertuigen.  Op het Koningin Astridplein ontplofte een vuilnisbak, vermoedelijk door vuurwerkklappers, zo meldt de politie. Twee voorbijgangers liepen daarbij gehoorschade op.

Tot 1.20 uur verrichtte de Antwerpse politie in totaal zeven aanhoudingen, voor vechtpartijen, dronkenschap en het bezit van verboden wapens. In de loop van de nacht liep dat aantal nog een beetje op.

In Mechelen spreekt de politie van in het algemeen goed en rustig verlopen feestelijkheden. Daar werden een tiental personen overgebracht naar het commissariaat omwille van openbare dronkenschap en ordeverstoring. Van drie personen werd het vuurwerk dat ze bij hadden administratief in beslag genomen.