Netflix heeft donderdag een trailer gedropt van het langverwachte Black Mirror: Bandersnatch. De populaire sciencefictionreeks komt met een speciale aflevering waarin de kijker zelf beslist hoe het verhaal verloopt. Het is de eerste keer dat Black Mirror een interactieve aflevering lanceert.

Bandersnatch gaat over een groepje spelontwikkelaars uit de jaren ‘80 die hun game baseren op een boek dat nooit uitkwam omdat de auteur gek werd. Hij onthoofdde zijn vrouw tijdens een psychotische aanval. En ook de spelontwikkelaars merken dat ze gek worden naarmate ze meer met het spel bezig zijn. Na een tijdje beginnen ze stemmen te horen die hen vertellen dat ze de controle niet meer in eigen handen hebben.

De kijkers zullen tijdens de aflevering het plot mee bepalen. De totale speeltijd van alle mogelijke verhaallijnen bedraagt vijf uur. Op 28 december gaat de aflevering wereldwijd in première.

Eerder dit jaar kondigde Netflix ook al aan dat er een vijfde seizoen van Black Mirror komt. Wanneer dat precies wordt gelanceerd, is nog niet duidelijk.