De Clercq reageert op ruzie: ‘Christophe Peeters zal prominente rol blijven spelen in partij’
Burgemeester Mathias De Clerq Foto: fvv

Gents burgemeester Mathias De Clercq is ervan overtuigd dat ex-schepen Christophe Peeters een ‘prominente rol zal blijven spelen’ bij de Gentse Open VLD. Hij wil zich daartoe engageren, zegt hij aan Belga.

De gemoederen bij de Gentse Open VLD zijn verhit omdat Sami Souguir schepen wordt in het nieuwe college, ten nadele van de ervaren Christophe Peeters. Die laatste viel na een stemming in het partijbestuur uit de boot en werd volgens sommige Gentse partij-kopstukken ‘meedogenloos’ aan de kant geschoven. Onder meer gewezen OCMW-voorzitter Erwin Devriendt schreef daarover een mail aan voorzitster Gwendolyn Rutten en aan De Clercq.

Burgemeester De Clercq reageert nu voor het eerst op de heisa. ‘Publieke uitspraken en aanvallen dienen de Gentenaars en de partij niet’, zegt hij. ‘Het bestuur van Open VLD Gent heeft Sofie Bracke en Sami Souguir aangeduid al schepenen voor de stad Gent. Ik ga mij als burgemeester samen met hen en met mijn voltallige ploeg vanaf volgende week met elke vezel in mij inzetten voor mijn stad. Ik ben ervan overtuigd dat Christophe Peeters een prominente rol zal blijven spelen in onze partij en zal me daartoe ook engageren.’

Christophe Peeters zelf wenst momenteel niet te reageren op die uitspraken.

Woensdagavond liet voorzitster Rutten op Twitter al verstaan dat ze de Gentse burgemeester steunt. ‘Pal achter Mathias De Clercq. Publieke aanvallen dienen de partij, de Gentenaars en het algemeen belang niet’, tweette ze.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig