Veertig migranten gered voor kust van Calais
De migranten probeerden het Kanaal over te steken richting Dover Foto: ISOPIX

Een veertigtal migranten, onder wie ook kinderen, zijn dinsdagmorgen gered voor de kust van Calais. Ze waren in de problemen gekomen toen ze op in totaal vijf boeten de oversteek van Frankrijk naar Engeland wilden maken.

Dat heeft de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee laten weten. Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zeiden de migranten dat ze uit Irak, Iran en Afghanistan afkomstig waren.

Ook de Franse autoriteiten namen deel aan de reddingsacties. Zij redden zes volwassenen en twee kinderen op zo'n 22 kilometer ten noorden van Calais. De migranten probeerden Engeland te bereiken met een kleine boot, maar die boot had motorpech gekregen.

Twee handelsschepen hadden het bootje opgemerkt op zo’n 22 kilometer ten noorden van Calais. Een helikopter en een gespecialiseerde sleepboot voor het redden van schepen in nood werden vervolgens ingezet.

Meer pogingen

Sinds oktober zijn de pogingen van migranten om het Kanaal over te steken, toegenomen ondanks het gevaar door de drukte van het scheepvaartverkeer, de sterke stromingen en de temperatuur van het zeewater. De zeeengte is op het smalste punt zo'n 40 kilometer breed.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in