De president van de VS, Donald Trump, en zijn vrouw Melania hebben maandagavond vragen beantwoord van kinderen die het traject wilden volgen van de Kerstman. Aan een jongetje vroeg Trump of hij nog geloofde in ‘Santa Claus’ en zei hij dat dat op zeven jaar toch ‘op de rand’ zou zijn.

NORAD, de militaire organisatie die waakt over het luchtruim in de VS en Canada, monitort traditiegetrouw het traject dat de Kerstman met zijn door rendieren voortgetrokken arrenslee aflegt op kerstnacht. Het traject is te volgen op een speciale website, maar kinderen kunnen ook bellen naar een callcenter, bemand door vrijwilligers. Het is een gewoonte dat ook de president en de First Lady vanuit het Witte Huis daarbij helpen.

Trump kreeg maandagavond een jongetje aan de lijn, Coleman, en vroeg hem of hij nog gelooft in Santa. ‘Je bent je aan het amuseren. Geloof je nog in Santa? Want op zeven is dat op de rand, niet?’ Trump lachte vervolgens met het antwoord aan de andere kant van de lijn, dat niet hoorbaar was.

Volgens NORAD is het idee om het traject van de Kerstman te monitoren ontstaan in 1955. In een advertentie in een lokale krant uit Colorado riep warenhuisketen Sears toen op om te telefoneren naar de Kerstman. Een kind zou het foute telefoonnummer gedraaid hebben en kwam zo uit bij de officier van dienst van NORAD.

 Trump aan kind: ‘Geloof je nog in de Kerstman, want zeven jaar is toch op het randje’
Foto: EPA-EFE

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in