De Amerikaanse acteur Kevin Spacey doorbreekt maandag de stilte in een video, ruim een jaar na beschuldigingen van seksueel misbruik. Maandag raakte ook bekende dat hij in verdenking gesteld zal worden voor seksueel geweld tegen een tiener in 2016 in de buurt van Boston. Dat schrijft de krant Boston Globe op gezag van de procureur van Nantucket.

'Ik zal zeker geen prijs betalen voor dingen die ik niet heb gedaan', zegt Spacey in de video 'Let me be Frank', volledig in de stijl van Frank Underwood, zijn personage in de Netflix-serie House of Cards. Spacey vertolkte het hoofdpersonage in die reeks, maar werd er uit geschreven na de beschuldigingen van misbruik.

'Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch? Jullie zouden nooit overhaast oordelen zonder feiten, toch? Hebben jullie dat gedaan? Nee, jullie niet. Jullie zijn slimmer dan dat', spreekt hij de rechtstreeks kijker aan, op de manier waarop ook Underwood dat deed.

'Conclusies kunnen zo misleidend zijn. Heb je me gemist?', vraagt Spacey. Netflix wenst voorlopig niet te reageren op de video.

Boston Globe: ‘Kevin Spacey in verdenking gesteld voor seksueel geweld tegen tiener’

De politie van Nantucket onderzoekt sinds november 2017 een klacht van de moeder van de jongen, voormalig nieuwsanker bij WCVB-TV Heather Unruh. Volgens procureur van het eilandje voor de kust van Massachusetss, Michael O’Keefe, zal Spacey op 7 januari in verdenking worden gesteld voor aanranding van de eerbaarheid en slagen en verwondingen.

Volgens Unruh had Spacey in 2016 verschillende keren zijn hand in de broek van haar 18-jarige zoon gestoken. Hij kon ontkomen omdat een vrouw binnenkwam in de badkamer waar de feiten zich afspeelden.

Spacey wordt door verschillende mannen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. De eerste die met zijn verhaal naar buiten kwam was acteur Anthony Rapp, die zei dat hij als 14-jarige lastiggevallen werd door de acteur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in