Ze waren in de vroege ochtend gearriveerd en moesten tot 7.15 uur wachten om binnen de ring van het monument uit de Jonge Steentijd te geraken. De politie was ter plekke om een en ander in goede banen te leiden.

Enkele bezoekers droegen historische, kleurrijke kleding, anderen zongen of speelden op fluiten en trommels. Een andere had het hoofd van een eenhoorn opgezet. Er vonden ook kleine spirituele ceremonies plaats. Niet alleen voor de winterwende, maar ook voor de zomerwende trekken duizenden mensen op bedevaart naar Stonehenge. Naast feestgangers en toeristen behoren ook aanhangers van heidense cultussen tot de bezoekers. Beide zonnewendes markeren het moment waarop de zon, vanuit de aarde gezien, de meest noordelijke of zuidelijke positie bereikt. De winterwende (midwinter) valt samen met de kortste dag, de zomerwende (midzomer) zorgt voor de langste dag.

De stenen cirkels ten noorden van de Zuid-Engelse stad Salisbury maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Jaarlijks brengen meer dan een miljoen mensen een bezoek aan Stonehenge. Waarvoor de tot 25 ton zware, eeuwenoude megalieten oorspronkelijk gediend hebben, is niet met zekerheid bepaald.