JAAROVERZICHT 2018

Deze video's uit 2018
gaan de geschiedenis in

31 december 2018dS Video

De Standaard informeerde haar lezers ook in 2018, zoals we dat al een eeuw lang doen. We deden dat ook in video. Dit zijn de best bekeken en meest iconische beelden van het jaar.

het drama van genua

In augustus schrikt een ramp het noorden van Italië op. Nabij havenstad Genua stort een enorme brug in: 43 mensen komen om het leven, de ravage is enorm. De dodentol kon nog heel wat hoger gelegen hebben, de Italiaanse politie verspreidt spectaculaire beelden van mensen die maar op het nippertje aan de dood ontsnappen.

de Thaise jongens in de grot 

Eind juni komen twaalf Thaise jongens en hun voetbalcoach vast te zitten in een Thaise grot. Ruim twee weken duurt het vooraleer iedereen gered kan werden. Deze video van de Thaise marine toont hoe complex de reddingsactie precies was.

de truc van banksy

Begin oktober, Sotheby's, Londen. Het werk 'Meisje met Ballon' wordt voor 1,1 miljoen euro geveild. Net op het moment dat de veiling afgelopen is, versnippert het kunstwerk zichzelf. Kunstenaar Banksy zet de kunstwereld in rep en roer.

de rode lijn van trump

Midden april lanceert het Westen een grootschalige raketaanval op Syrië. Meer dan honderd raketten droppen Frankrijk, de VS en het Verenigd Koninkrijk. De Amerikaanse president Trump toont aan waar zijn rode lijn ligt.

europa in de ban van de droogte 

De zomer begint warm en droog, zeer droog. Weken aan een stuk wordt het ene temperatuursrecord na het andere gebroken. In heel West-Europa is de impact groot. Dat blijkt uit deze indrukwekkende satellietbeelden.

tesla in de ruimte

Begin februari stuurt SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk, de Falcon Heavy-raket de ruimte in. Bij die lancering sturen ze ook de rode Tesla van Musk zelf mee.

Rode duivels veroveren brussel 

Onze nationale ploeg gooit hoge ogen op het WK in Rusland. De Rode Duivels schakelen Brazilië uit, maar botsen op een sluw Frankrijk. De Rode Duivels druipen af met een bronzen medaille. Maar de dag nadien worden ze als helden ontvangen in de hoofdstad.