Flesjesincident in Engeland: beelden tonen schuldige aan, excuses van Arsenal maar vooral reactie van Dele Alli is goud waard
Foto: Action Images via Reuters

Tottenham-speler Dele Alli heeft woensdagavond tijdens de kwartfinale van de Carabao Cup tegen Arsenal (0-2 zege) een plastic flesje tegen het hoofd gekregen. De Gunners verontschuldigen zich donderdag voor het incident. Intussen is er beeldmateriaal beschikbaar van de bewuste supporter, de Londense politie werkt samen met de club om hem te vatten.

LEES OOK. Invaller Eden Hazard doet het opnieuw: Rode Duivel trapt Chelsea naar halve finales League Cup

Dele Alli blonk in het Emirates Stadium uit met een doelpunt en een assist, waarop een gefrustreerde supporter in de 73e minuut een flesje naar hem gooide.

 

 

De reactie van Alli was goud waard: de aanvallende middenvelder ging niét over grond kronkelen van pijn maar reageerde droogjes door met zijn handen de 2-0-tussenstand uit te beelden.

Flesjesincident in Engeland: beelden tonen schuldige aan, excuses van Arsenal maar vooral reactie van Dele Alli is goud waard
Foto: Action Images via Reuters

Op zin Instagram zette hij een foto van vlàk voor hij geraakt werd: “Dit was het moment dat hij besefte… hij had het verkloot...”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was at this moment he knew... he f***** up

Een bericht gedeeld door Dele (@dele) op

 

Arsenal: “We schamen ons allemaal”

“We schamen ons allemaal voor diegene die een fles heeft gegooid”, zo klinkt het in een statement van Arsenal. “We zijn niet verantwoordelijk voor de acties van één individu, toch zeggen we sorry aan Dele Alli en iedereen bij Tottenham na dit incident. We kunnen antisociaal, discriminerend of gewelddadig gedrag niet tolereren. Wie geïdentificeerd wordt, zal een lang stadionverbod krijgen en hun gegevens zullen aan de politie overhandigd worden met gerechtelijke stappen tot gevolg.”

Beeldmateriaal van de bewuste “supporter”

Intussen is er beeldmateriaal beschikbaar van de bewuste supporter, de Londense politie werkt samen met de club om hem te vatten.

 

 

Tottenham-Chelsea wordt de topper van de halve finales in de League Cup. Titelhouder Manchester City treft in de andere halve finale derdeklasser Burton. De heenwedstrijden vinden plaats op 8 en 9 januari. De terugwedstrijden staan gepland op 22 en 23 januari.

Boetes

De Engelse voetbalbond FA heeft boetes opgelegd aan Arsenal en Tottenham Hotspur, omdat de clubs hun spelers niet in de hand hadden tijdens de Londense derby in de Premier League op 2 december. Arsenal moet 45.000 Engelse pond (ongeveer 50.000 euro) betalen, Tottenham 50.000 pond (55.000 euro).

De FA onderzocht uitvoerig het opstootje dat in die wedstrijd ontstond nadat Eric Dier van de Spurs de 1-1 had gemaakt en voor de tribune de fans van Arsenal begon te provoceren. Vervolgens moeide Arsenal-wisselspeler Stephan Lichtsteiner zich met de zaak. Hij stapte het veld op en duwde Dier. Het gevolg was dat diverse spelers van beide clubs met elkaar begonnen te ruziën.
De FA oordeelde dat beide clubs blaam treft voor het onbehoorlijke gedrag van hun spelers. Arsenal won de wedstrijd met 4-2.