Alweer geen witte kerst dit jaar
Sneeuw wordt niet verwacht met Kerstmis. Kerstbomen zouden wel van de partij zijn. Foto: Photo News

Er zal dit jaar geen sneeuw liggen met Kerstmis. Integendeel, de temperaturen stijgen nog wat in de aanloop naar kerstdag, met zelfs 13 graden op vrijdag. Regen en wind bepalen het weerbeeld. Dat meldt het KMI.

Donderdag is het nog altijd wisselvallig met nu en dan buien. ’s Ochtends valt de neerslag vooral in de Ardennen en richting kust, na de middag in het hele land. In de kuststreek is er ook kans op een donderslag. De maxima variëren van 4 of 5 graden op de Ardense hoogten tot 8 à 10 graden in het centrum en het westen van het land. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 tot 60 kilometer per uur.

Donderdagavond vallen er verspreid in het land nog buien. Tijdens de nacht wordt het betrokken en trekt een storing van het westen naar het oosten over het land met lichte tot matige regenval. De minima liggen tussen 4 en 8 graden.

Vrijdag blijven wind en regen heersen. In de loop van de namiddag wordt het in Laag- en Midden-België wel droger met opklaringen. Het wordt nog zachter: de maxima kunnen oplopen tot zowat 13 graden. Er zijn ook rukwinden mogelijk tot 70 kilometer per uur.

Tijdens het weekend en maandag blijft het wisselvallig met geregeld regen, en maxima rond 10 graden. Op kerstdag zou het droger worden en zou de temperatuur enkele graadjes dalen (tot 7 graden in het centrum).