Opnieuw drone gezien boven luchthaven Gatwick, vliegverkeer blijft onderbroken
Archiefbeeld. Foto: BELGAIMAGE

Op de luchthaven van Gatwick nabij Londen is donderdagmiddag opnieuw een drone gesignaleerd. Het vliegverkeer blijft daarom onderbroken. Autoriteiten hebben er woensdagavond en -nacht ook al drones opgemerkt boven de start- en landingsbaan.

Nadat om iets na 22 uur twee drones waren opgemerkt in de buurt van Gatwick Airport, werd alle vliegverkeer op de tweede grootste luchthaven van Londen om veiligheidsredenen stilgelegd. Om drie uur ging de landingsbaan weer open. Maar drie kwartier later sloot de tweede grootste luchthaven van Londen opnieuw, omdat er weer drones waren gezien. Donderdagmiddag werd er uiteindelijk weer een drone gespot. De politie van Sussex onderzoekt waar de drones vandaan kwamen.

Meerdere vliegtuigen konden daardoor niet opstijgen of landen. Toestellen werden afgeleid naar andere luchthavens, soms op honderden kilometers van Gatwick. Er werd geprobeerd getroffen reizigers een hotelovernachting of alternatief transport van andere luchthavens naar Gatwick aan te bieden. Donderdagmiddag waren al meer dan 20.000 reizigers getroffen.

De luchthaven roept reizigers en mensen die iemand op de luchthaven ophalen op om de status van hun vlucht op voorhand te checken.