Stelplaats De Lijn en P+R Gentbrugge worden zo snel mogelijk ontruimd
Onder het E17-viaduct in Gentbrugge is er onder andere een park-and-ride. Foto: fvv

De stelplaats van De Lijn en de park-and-ride onder het E17-viaduct in Gentbrugge worden ‘zo snel mogelijk uit gebruik genomen’. Dat gebeurt naar aanleiding van het incident vanmorgen waarbij een betonstuk van het viaduct naar beneden viel. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

‘Alle partijen van het overleg zijn het erover eens dat de veiligheid primeert en dat de zones die nu in gebruik zijn onder het viaduct zo snel mogelijk moeten worden ontruimd’, zegt Sylvie Syryn van het AWV Oost-Vlaanderen. ‘De stelplaats van De Lijn en de park-and-ride worden afgesloten. Bij de straten die onder het viaduct doorlopen, wordt doorgang per doorgang bekeken welke we eventueel moeten afsluiten.’

Vanmorgen viel er opnieuw een betonstuk van het E17-viaduct naar beneden, net toen een buschauffeur met zijn bus uit de stelplaats wou vertrekken. De bus was leeg en er raakte niemand gewond. Het is niet de eerste keer dat er een brokstuk naar beneden valt. Op 16 november viel er ook al een stuk beton van de onderkant van het viaduct. Toen miste het op een haar na een voorbijrijdende fietser.

Het overleg tussen het AWV, De Lijn, de stad Gent en de politie is nog volop bezig. Vanavond maakt het AWV concrete maatregelen bekend.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig