‘Mommy dead and dearest’: de realiteit overtreft de fictie
Foto: HBO

Vanavond op televisie: een onverklaarbare moord van een tiener op haar zorgzame moeder. Daarnaast is er ook het verhaal van de Nederlandse Sylvia Veld, op zoek naar haar verkrachter. En Julie Van den Steen heeft een boodschap voor Peter Van de Veire.

1 MOMMY DEAD AND DEAREST

Canvas 23.25-0.40 uur

Wat zou je fictie maken als dit soort verhalen voor het grijpen ligt. Gypsy Rose Blanchard, een zieke, mentaal gehandicapte tiener, vermoordt haar zorgzame moeder. Onverklaarbaar, tot aanwijzingen van misbruik en Munchhausen by Proxy opduiken.

2 JACHT OP MIJN VERKRACHTER

NPO 3 22.20-23.10 uur

De Nederlandse Sylvia Veld werd in 2016 verkracht door een Somalische vluchteling. In deze documentaire vertelt ze hoe het trauma haar bijna fataal werd, en hoe ze uit overlevingsdrang zelf op zoek ging naar haar verkrachter.

3 HOE ZAL IK HET ZEGGEN?

VTM 20.35-21.40 uur

Dit programma blijft een aangename verpozing, alleen gaat het vanavond onder meer over het WC-gedrag van Peter Van de Veire: die blijft volgens zijn sidekick Julie Van den Steen altijd te lang op de pot zitten. Dat je dit soort dingen op tv moet prijsgeven, is dat wat men ‘de tol van de roem’ noemt?