Leuven lanceert loopapp die laat kennismaken met toeristische troeven
Foto: Getty Images

Het Leuvense stadsbestuur en toeristische dienst van de provincie Vlaams-Brabant hebben de Runnin’City app gelanceerd, waarmee sportievelingen al lopend in Leuven kunnen kennismaken met de toeristische troeven in de stad.

Wie de oortjes inplugt wordt door Leuven geloodst en krijgt er uitleg over de bezienswaardigheden die hij of zij passeert. Er is keuze tussen vijf parcours met een lengte van 5 tot 13,1 kilometer.

‘Highlights Leuven kort’ (5,5 km) voert via Grote Markt, museum M en de Universiteitbibliotheek naar het Groot Begijnhof. In ‘Highlights Leuven lang’ (11,5 km) wordt deze route uitgebreid met de Abdij van Park en het Arenbergkasteel. De ‘Abdijenroute’ (13,1 km) loopt langs de vier Leuvense abdijen: Sint-Geertrui, Keizersberg, Vlierbeek en Park. Voorts is er nog de ‘Fit-o-city Leuven’ (6,2 km) met onderweg enkele pittige sportoefeningen en een route langs het Provinciedomein Kessel-Lo (5 km).

De Runnin’City app, ontwikkeld door het Britse Mile, kan gratis gedownload worden via AppStore en Google Play Store. De app, die lopen combineert met sightseeing, is al beschikbaar in 150 steden wereldwijd.