Toestand Stefan Everts niet langer kritiek
Foto: JEFFREY GAENS

Voormalige motorcrosser Stefan Everts (46) is aan de betere hand nadat hij malaria had opgelopen. Zijn toestand is niet langer kritiek.

De familie van Everts laat weten dat hij nog altijd op de afdeling intensieve zorgen ligt, maar sedatie is niet langer nodig. ‘Over de gevolgen van de malaria (de onderzoeken lopen verder) of over de duur van het herstel kan er momenteel nog niets gezegd worden.’

Everts nam iets meer dan een maand geleden deel aan een een liefdadigheidsrace in Congo. Met de opbrengst worden lokale kinderen gesteund met verschillende projecten, zoals het bouwen van een school. Tijdens zijn korte periode in Congo werd Everts gestoken door de malariamug.

Begin december werd hij in het ziekenhuis van Hasselt opgenomen. Daar werd vastgesteld dat hij malaria heeft opgelopen. Everts werd daarop overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven.

De familie bedankt iedereen voor de steunbetuigingen. ‘Ze kan die mensen onmogelijk allemaal persoonlijk beantwoorden, daarom dat ze het via deze weg doet: “Een dikke merci allemaal om ons in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken.”’

De familie vraagt ook om haar - net als de voorbije weken - nog de nodige rust te gunnen.

Stefan Everts heeft tien wereldtitels en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Vandaag is hij aan de slag als teammanager.