Toestand van Stefan Everts is niet langer kritiek
Foto: Dick Demey

De toestand van Stefan Everts, die tijdens een bezoek aan Congo door malaria getroffen werd, is niet langer kritiek. Dat laat zijn familie weten. De voormalige wereldkampioen motorcross ligt wel nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Over de gevolgen van de malaria – de onderzoeken lopen nog – of over de duur van het herstel kan momenteel nog niets gezegd worden.

Stefan Everts (46) werd op 7 december met spoed opgenomen in het UZ van Leuven nadat eerder die week malaria werd vastgesteld. Zijn toestand is niet langer kritiek, zo laat zijn familie maandag weten.

“Daarom is het ook niet langer nodig om de tienvoudige wereldkampioen motorcross te sederen”, zo klinkt het in een mededeling. “Everts ligt wel nog altijd op de afdeling intensieve zorgen, waar hij op de voet gemonitord wordt en waar alleen familie is toegelaten.”

Gestoken in Congo

De tienvoudige wereldkampioen motorcross liep de ziekte op nadat hij in november had deelgenomen aan een motorcrosswedstrijd voor het goede doel in Congo. Hij nam er voor het eerst deel aan de 4 uur van Lubumbashi, een race die wordt georganiseerd door een club die sinds 2002 lokale kinderen steunt met verschillende projecten, zoals scholen bouwen. Tijdens zijn korte periode in Congo werd Everts gestoken door de malariamug, die de ziekte verspreidt.

Stefan Everts verzamelde tussen 1991 en 2006 tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 Grand Prix-overwinningen in het motorcross. Hij werd vijfmaal verkozen tot Sportman van het Jaar in ons land (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter). Vandaag is hij aan de slag als teammanager.