Papegaai bestelt via spraakherkenning watermeloen, vlieger en gloeilampen op Amazon
Rocco is beste maatjes met een Amazon Echo, een slimme luidspreker uitgerust met spraakherkenning Foto: AP

Tijdens de afwezigheid van zijn baasje plaatste Rocco, een grijze roodstaartpapegaai, een hele reeks bestellingen op Amazon door Alexa te activeren, de virtuele assistent van de internetgigant die met de stem wordt bestuurd.

Een waterkoker, roomijs, gloeilampen, een vlieger, broccoli, een watermeloen en aardbeien. Papegaai Rocco bestelde het allemaal door te ‘praten’ tegen de virtuele assistent van Amazon die in zijn thuis wordt gebruikt.

‘En dat niet alleen. Ik kom wel eens thuis, om dan te ontdekken dat Rocco een streepje romantische muziek heeft opgezet’, vertelt eigenares Marion Wischnewski uit de Engelse gemeente Blewbury aan The Times of London. ‘Hij slaagt er ook al in om Alexa moppen tegen hem te laten vertellen.’

Het is niet de eerste keer dat zijn grote mond Rocco in de problemen brengt. Wischnewski nam het dier onder haar hoede omdat hij overlast veroorzaakte in het dierenasiel waar hij verbleef. Zo kon hij het vloeken niet laten en gooide hij de inhoud van zijn voederbak voortdurend in het rond.

De bestellingen van Rocco werden overigens niet tot bij hem geleverd. Dankzij het kinderslot op de applicatie kon Wischnewski die nog op tijd annuleren.