Stemming ‘Sportploeg van het jaar’ heropend voor Red Lions
Foto: Photo News

Nadat de Red Lions de wereldtitel hebben gewonnen, wordt de stemming voor de titel ‘Ploeg van het Jaar’ heropend. Op het Sportgala zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Volgende week zaterdag 22 december zal Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, tijdens het Sportgala in Brussel bekendmaken wie is verkozen tot Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar 2018.

Maar de Red Lions konden onlangs hun wereldtitel niét meer verkozen worden tot Ploeg van het Jaar: de stemming werd immers begin december al afgesloten. Daar was echter meteen heel wat kritiek op en het reglement werd nu toch gewijzigd, dat vertelde Sportspress-voorzitter en VRT-journalist David Naert op Radio 1.

‘Normaal wordt de stemming afgesloten begin december en worden alle prestaties die daarna nog geleverd worden overgeheveld naar volgend jaar’, aldus Naert. ‘Maar wij beseffen natuurlijk de vreemde situatie en daarom werd beslist de stemming alsnog te heropenen en kan er de komende twee dagen toch nog gestemd worden.’

De stemgerechtigden zijn beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn.

Moeilijke keuze

Dat wil echter nog niet zeggen dat de Red Lions zeker zijn van de titel ‘Ploeg van het Jaar’. De concurrentie is niet min met onder meer de derde plek van de Rode Duivels op het WK voetbal, het boerenjaar van Quick Step Floors in de koers, de Europese titel van de Belgian Tornados en zelfs de vierde plek van de Belgian Cats op het WK basketbal.

Dit zijn alle genomineerden, in alfabetische volgorde: Belgian Cats (basketbal), Belgian Hammers (triatlon), Belgian Tornados (atletiek - 4x400m), Lize Broekx - Hermien Peters (kajak), Tim Brys - Niels Van Zandweghe (roeien), Kenny De Ketele - Robbe Ghys (wielrennen), Nele Gilis - Tine Gilis (squash), Halle-Gooik (zaalvoetbal), Jumping: nationale ploeg, Thomas Pieters - Thomas Detry (golf), Quick-Step (wielrennen), Red Dragons (volleybal), Red Lions (hockey), Rode Duivels (voetbal) en Marte Snoeck - Bram Rötger (acrogym).