Deense Saxo Bank neemt Binckbank over
De online broker Binckbank is de hoofdsponsor van de meerdaagse wielerwedstrijd Binckbank Tour in Nederland en België. Foto: Photo News

Binckbank wordt overgenomen door Saxo Bank. De Nederlandse online broker blijft wel onder de naam Binckbank in België actief, maar verdwijnt van de beurs.

Het bestuur van Binckbank staat unaniem achter het bod van Saxo Bank en raadt aandeelhouders aan om akkoord te gaan met het bod. Vrijdag bleek dat Saxo 6,35 euro per aandeel, inclusief dividend, wil betalen voor Binckbank. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 424 miljoen euro. De biedprijs ligt 35 procent hoger dan de slotkoers van 4,72 euro van BinckBank op vrijdag. Deze ochtend klom het aandeel meteen fors, tot meer dan 6 euro per aandeel.

Binckbank werd in 2000 opgericht. Het bedrijf opereert in Nederland onder de namen Binck en Alex. Ook is Binckbank actief in België, Frankrijk, Italië en Spanje. Het in Kopenhagen gevestigde Saxo werd in 1992 opgericht en is actief in zestien landen.

Naam blijft

Het biedproces wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van volgend jaar. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de beursnotering van Binckbank wordt beëindigd. Het statutaire hoofdkantoor van de onlinebroker blijft in Amsterdam en de merknaam Binckbank blijft behouden in Nederland en België. In Frankrijk en Spanje zal worden bekeken hoe de merknaam het beste kan worden gebruikt. In Italië is het de bedoeling dat de merknaam Saxo wordt gebruikt.

Volgens de partijen brengt de fusie belangrijke schaalvoordelen met zich mee. Op een termijn van twee tot drie jaar zal dit gevolgen hebben voor het personeel, wat zo veel mogelijk wordt opgevangen door natuurlijk verloop. Binckbank telt circa 580 werknemers en bij Saxo zijn er bijna 1.600 mensen in dienst.