Belgian Red Lions pakken historische winst op WK hockey
Foto: photo news

De Belgian Red Lions hebben hun droom om voor het eerst wereldkampioen te worden meteen waargemaakt.

De Belgen lieten eerder deze week geen spaander heel van tegenstander Engeland in de halve finale: het werd maar liefst 0-6.

In de finale moesten de Red Lions het echter opnemen tegen Nederland, dat al 20 jaar zat te wachten op een nieuwe wereldtitel en steeds creatief en dodelijk snel uit de hoek komt.

Magere wedstrijd, spannend einde

De wedstrijd zelf was mager. Te veel spanning, te veel te verliezen. We kregen weinig mooi hockey of uitgespeelde kansen. Het resultaat: na een uur spelen stond het nog steeds 0-0. Omdat er geen goals gevallen waren binnen de reguliere speeltijd, waren de shoot-outs (vergelijkbaar met penalty's) beslissend voor de wereldtitel.

In die shoot-outs kwamen de Belgen 0-2 achter, maar Vanaubel en Wegnez brachten de Red Lions terug langszij, en daarna redde Vanasch de bal die Nederland wereldkampioen had kunnen maken.

De Belgen leken daarna de titel binnen te halen. De Sloover scoorde, maar de videoref keurde zijn doelpunt af voor een voetfout. Uitstel maar geen afstel, want Van Aubel scoorde een tweede keer, waarna doelman Vanasch Hertzberger in de fout dwong. Na een ware thriller dan toch de wereldtitel voor België.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in