Fanny Lecluyse pakt brons op WK kortebaanzwemmen, haar vriend Victor Campenaerts is supertrots: “Insane!”
Foto: EPA-EFE

Fanny Lecluyse heeft zondag brons veroverd in de finale van de 200 meter schoolslag bij de vrouwen op de slotdag van het WK kortebaanzwemmen in het Chinese Hangzhou. Haar vriend Victor Campenaerts is supertrots: “Insane!”

Lecluyse zwom een uitstekende finale waarin ze in 2:18.85 een pak sneller was dan in de reeksen (2:20.31) en bovendien niet veel boven haar Belgisch record (2:18.49) bleef. In de finale moest ze bijgevolg enkel de Amerikaanse winnares Annie Lazor (2:18.32) en diens landgenote Bethany Galat (2:18.62) voor zich dulden. Onze landgenote sloot zo haar WK in schoonheid af, na twee zevende plaatsen in de 50 en 100 meter schoolslag.

In klein bad veroverde Lecluyse in 2015 in het Israëlische Netanya al de Europese titel in de 200m school en zilver op de 50 meter. In 2011 in het Poolse Szczecin en vorig jaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen kwam er op de 200m schoolslag telkens brons uit de bus. Op een WK was het haar eerste medaille. Op het vorige WK in Windsor kwam ze niet verder dan een achtste stek op de 50m school en een zesde plaats in de 200 meter.

Belgische sportgeschiedenis: “Insane!”

Lecluyse schreef ook een stukje Belgische sportgeschiedenis, want ze bezorgde ons land nog maar de tweede medaille ooit op het WK kortebaanzwemmen, dat sinds 1993 tweejaarlijks georganiseerd wordt. In de eerste editie in het Spaanse Palma de Mallorca was het Stefaan Maene die voor de primeur zorgde: op de 200 meter rugslag was hij toen meteen goed voor brons.

Haar vriend Victor Campenaerts is alvast supertrots: “Insane!”, zette de tijdrijder op Instagram. “Super leuk om naar de wedstrijd te kijken met het team van Lotto-Soudal en samen haar toe te schreeuwen.”

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in