Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen
Foto: Twitter

De storing die zaterdagavond en -nacht over België trok, is zondagochtend enkel nog in het oosten van het land merkbaar. Het KMI trok de waarschuwing voor de winterprik in de loop van de avond op naar code oranje, maar inmiddels geldt opnieuw code groen. De echte winterse taferelen bleven grotendeels uit, hoewel de sneeuw in Limburg en de Ardennen bleef liggen. Ook onze noorderburen werden wakker onder een witte deken.

Het KMI waarschuwde in de loop van zaterdag met code geel voor winterse toestanden naar de avond toe en voor zaterdagnacht. Later werd die waarschuwing opgetrokken naar code oranje. ‘Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost over het land met eerst sneeuw of aanvriezende regen, later overgaand in regen. In de Ardennen valt er meestal sneeuw’, klonk het bij het KMI.

Code groen

Inmiddels is code groen weer van kracht. Op de Ardense hoogvlaktes kan zondagvoormiddag tijdelijk nog sneeuw of aanvriezende regen vallen, maar nadien wordt het op de meeste plaatsen droog. In het westen van het land kunnen enkele opklaringen voorkomen, terwijl het in de Ardennen meestal grijs blijft met lage wolken. Het zicht is er soms ook beperkt. Het is zachter met maxima tussen 2 graden op de Hoge Venen en 9 graden in de Westhoek. Zo meldt het KMI.

Sneeuw

Grote delen van het land werden kregen de afgelopen nacht te maken met buien en natte sneeuw. In Limburg en in de Ardennen bleef de sneeuw liggen.

Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen
Foto: hvv
Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen
Foto: neac
Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen
Foto: diro
Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen
Foto: gw

In Nederland was de aanwezigheid van Koning Winter veel duidelijker merkbaar. Onze noorderburen worden zondagochtend wakker onder een witte deken

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in