Brusselse politie schiet met zwaard gewapende man neer
archiefbeeld Foto: Photo News

In Brussel heeft de politie zaterdagvoormiddag een man, die gewapend was met een zwaard, neergeschoten. De vijftiger bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Dat meldt het parket.

‘Met het zwaard had de man een venster stukgeslagen, en vervolgens probeerde hij uit het raam te springen’, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

‘De politie heeft proberen onderhandelen met de man, en hem verschillende keren gevraagd om het zwaard neer te leggen. Uiteindelijk hebben de agenten de man geneutraliseerd met hun dienstwapen.’

Er werd eerst nog met traangas geprobeerd om de verdachte te neutraliseren, maar toen de man aanviel, heeft de politieman gebruikgemaakt van zijn dienstwapen. De man werd geraakt in de buikstreek.

‘Zoals het standaard voorzien is, zijn er twee gelijklopende onderzoeken gestart. Een eerste onderzoek naar de bedreiging met een wapen en een tweede onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen door de politie. Zowel het zwaard van de verdachte als het dienstwapen werden in beslag genomen’, legt het Brussels parket uit.

De bejaarde ouders van de man hadden de politie opgeroepen