Het gaat van kwaad naar erger met AC Milan: Italiaanse topclub moet Europese uitsluiting vrezen
Foto: Photo News

AC Milan werd gisteren roemloos uitgeschakeld in de Europa League maar het gaat van kwaad naar erger. De Italiaanse topclub, die van inbreuken op de financiële fair play beschuldigd wordt, mag één seizoen (2022-2023 of 2023-2024) niet deelnemen aan Europese competities als het op 30 juni 2021 zijn begroting niet in evenwicht heeft, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA vrijdag bekend.

Daarnaast houdt de UEFA ook twaalf miljoen euro aan inkomsten van dit seizoen uit de Europa League in. Daarin strandde Milan donderdagavond in de groepsfase. De komende twee seizoenen mogen ze bovendien slechts 21 spelers op hun Europese lijst zetten.

Aanvankelijk mocht het krasselende Milan ook dit jaar niet meedoen aan de Europa League, wegens eerdere inbreuken op de financiële fair play. De Rossoneri stapten daarop naar het Internationaal Sporttribunaal en het TAS gaf hen gelijk, waardoor ze toch mochten deelnemen. Ze werden in de groepsfase echter al uitgeschakeld.

LEES OOK. Bod van 80 miljoen op sterspeler geweigerd, ploeg versterkt en toch gaat het dit seizoen helemaal fout bij Marseille