Beluister ‘Out’, de nieuwe single van Dead Man Ray
Dead Man Ray.

Het regent reünies in de Belpop. Nadat er al langer geruchten de ronde doen over een comeback van Stijn Meuris’ Noordkaap, verschijnt ook Dead Man Ray opnieuw ten tonele. De band rond Daan Stuyven heeft een nieuwe ep klaar.

Het begon voor Dead Man Ray met ‘Chemical’, een demo die zanger Daan Stuyven en ex-dEUS-gitarist Rudy Trouvé in 1996 opnamen nadat ze mekaar hadden leren kennen op een trouwfeest. 22 jaar na die eerste vonk brengt de band een ep uit: op Een staan vier gloednieuwe nummers. Het moet de voorbode worden van een nieuw album dat in maart 2019 zou verschijnen.

Dat wordt dan hun vierde, na Berchem, Trap en Cago. Met die laatste plaat viel in 2002 het doek over de band, die naast Stuyven en Trouvé ook bestond uit gitarist Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts. Zonder bassist dus: dat was een belangrijk deel van het Dead Man Ray-geluid.

Voor Een, met nieuwe single ‘Out’, wordt die originele bezetting opnieuw opgetrommeld. Op 25 april speelt de band in de Ancienne Belgique in Brussel.