Filip Van Doorslaer verlaat KBVB na meer dan dertien jaar
Foto: Photo News

Directeur Events Filip Van Doorslaer heeft na meer dan dertien jaar dienst beslist de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) te verlaten voor een nieuwe uitdaging, zo maakte de KBVB vrijdag bekend.

“Filip Van Doorslaer werkt sinds 2005 voor de KBVB en hij verlaat ons op 19 januari 2019. Gedurende vele jaren leidde hij de Marketing- en vervolgens Events-afdeling van onze federatie en dit met uitmuntende resultaten. Hij zorgde er onder meer mee voor dat ze de opwaartse tendens van onze nationale teams volgden”, klinkt het in een bondsmededeling.

“Ik kijk met trots terug op alles wat ik samen met fantastische collega’s heb kunnen realiseren de afgelopen jaren”, aldus Van Doorslaer. “We zijn erin geslaagd de federatie te doen groeien op vele domeinen en een professioneler imago te geven. Het was voor mij een fantastische eer om voor de bond te mogen werken en van mijn passie mijn beroep te mogen maken. Ik denk vooral aan de fantastische, talentvolle en gepassioneerde collega’s met wie ik heb mogen samenwerken. Hen ga ik allemaal heel hard missen.”

Na het vertrek van Van Doorslaer zullen er een aantal aanpassingen gebeuren. “Events wordt omgedoopt in Operations en zal verantwoordelijk zijn voor de operationele organisatie van alle evenementen van de KBVB. Alle activiteiten van Events, die gerelateerd zijn aan onze merken en onze inkomstenbronnen, verhuizen naar Communication & Business Development, dat op zijn beurt omgedoopt wordt tot Marketing.”

Van dat laatste departement wordt Manu Leroy aangesteld als directeur. Hij werd eerder bij de bond binnengehaald als directeur Communicatie en Business Development. “Tenslotte zijn we ook verheugd om te kunnen aankondigen dat Frédéric Veraghaenne vanaf 1 januari 2019 wordt aangesteld als onze nieuwe directeur Operations. Hij zal deze functie combineren met zijn huidige taak als manager van het Belgian Football Centre in Tubeke.”