Nanushka gaat nu ook mannen kleden
Foto: nanushka

Het Hongaarse modelabel Nanushka lanceert volgend jaar een mannenlijn. Die wordt voorgesteld tijdens de modeweek van New York, zo meldt Business of Fashion.

Nanushka werd in 2006 opgericht idoor Sandra Sandor, kort nadat ze was afgestudeerd aan het London College of Fashion. Ze werkte jarenlang vanuit een klein atelier in Boedapest, maar heeft de voorbije drie jaar grote stappen gezet in de verovering van Europa en de Verenigde Staten, onder meer dankzij een doordacht gebruik van Instagram.

Ook mannen vallen blijkbaar steeds vaker voor de ontwerpen van Sandor, wat haar ertoe heeft aangezet om het modelabel uit te breiden met een mannenlijn. Die zal niet veraf staan van de vrouwencollectie, vertelt de ontwerpster aan Business of Fashion. De twee lijnen zullen ook samen worden voorgesteld tijdens de modeweek van New York.

De mannenlijn zal wel iets duurder uitvallen, zegt de ontwerpster aan Business of Fashion, omwille van de keuze voor prijzigere stoffen. Die legt in lijn met de idee dat mannen minder kopen, maar wel meer willen investeren in een stuk. In ons land wordt het modelabel onder meer verkocht bij multimerkenboetieks A Suivre, Princess, Icon, Kure, Liv en James.