Avondspits ook verstoord bij De Lijn
Foto: BELGA

De dienstregeling van de bussen en trams van De Lijn blijft vrijdag ook tijdens de avondspits verstoord door de vakbondsacties. De hinder is het grootst in de provincie Antwerpen.

'Op stads- en streeklijnen over heel Vlaanderen rijden beduidend minder bussen. Dat zal ook vanavond zo blijven', meldt de openbaarvervoermaatschappij in een persbericht.

In de provincie Antwerpen is niet alleen het stadsnet van Antwerpen zwaar verstoord, ook voor de streeklijnen is dat het geval. Het aantal trams dat uitrijdt, zal beperkt zijn. Wie vanavond naar het Sportpaleis afzakt voor het event 'Garden of Madness' van Tomorrowland en het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, houdt dan ook best een alternatief vervoersmiddel achter de hand.

In Gent rijden de stadslijnen na 20 uur niet meer uit. Het nachtnet is wel operationeel. De nachtlijnen N5, N70 en N76 rijden vrijwel normaal en op de lijnen N1, N2, N3, N4 en N17 vallen een aantal ritten weg.

Voorts zal ook het nachtnet van de regio Leuven 's avonds en 's nachts verstoord zijn. Ook op de grote, drukke assen zoals Aalst-Brussel (lijn 214), Brussel-Leuven (bundels 358 & 317-318), Leuven-Tienen, Leuven-Diest blijft het aanbod ernstig verstoord.

Andere regio's met sterk verstoorde dienstverlening zijn Mechelen, Turnhout, Aalst, Sint-Niklaas, Leuven, de Druivenstreek, het Pajottenland en het Hageland. In Limburg rijdt zowat de helft van de bussen. In West-Vlaanderen is er hinder in de regio Oostende en in Kortrijk en Brugge. Elders is de situatie ze vrijwel normaal. Bij de Kusttram is ongeveer de helft van de chauffeurs uitgereden.

De Lijn raadt de reizigers aan voor vertrek de website te raadplegen.