Straatmuzikanten Jersey hopen dat ze binnenkort hun geld niet meer moeten afstaan aan goed doel
Foto: rr

Straatmuzikanten op het Britse eiland Jersey moeten het geld dat ze ophalen tijdens de kerstperiode aan een goed doel schenken. Maar daar zou volgend jaar mogelijk verandering in komen, meldt de BBC.

De regels voor straatmuzikanten op het Kanaaleiland Jersey zijn niet min. Zo mogen ze maar een half uur aan een stuk spelen en mogen ze binnen het uur niet opnieuw op dezelfde plek beginnen. Uiteraard mogen ze geen doorgangen blokkeren of winkeletalages aan het zicht onttrekken. Verder is versterking van instrumenten uit den boze. Wie daar allemaal geen probleem in ziet, mag op straat spelen, tenminste als hij of zij een vergunning van 30 Britse pond op zak heeft.

En dan is er die regel die stipuleert dat alle opbrengsten tijdens de kerstperiode naar een goed doel moet gaan. En niet zomaar een goed doel: 15 procent van het geld moet ten goede komen aan Joint Christmas Appeal. Een voorschrift waardoor veel muzikanten gewoon de moeite niet deden om op te treden. Maar nu is het reglement in het lokale parlement beland en de plaatselijke minister voor Economische Ontwikkeling sluit niet uit dat er volgend jaar bepaalde ‘aanpassingen’ aan het reglement komen.