Vijf tekenen dat je te veel betaalt voor je autoverzekering
Foto: Getty Images
Hoe lang betaal jij al dezelfde premie voor je autoverzekering? Misschien is het tijd om eens na te kijken of je niet te veel betaalt. In deze vijf gevallen kun je dat best meteen doen.
 1. Je betaalt omnium voor een oudere wagen
  Voor een nieuwe wagen is een full-omnium een goede keuze. Maar veel bestuurders vergeten hun polis te laten aanpassen als hun voertuig ouder wordt. Een mini-omnium is een goedkoper alternatief, en voor een ouder voertuig kan een gewone verzekering B.A. volstaan.
   
 2. Je gezinssituatie is veranderd
  Sommige verzekeraars vragen een hoger premiebedrag als er ook jongeren met je wagen rijden. Zijn je kinderen het huis uit, dan heeft het geen zin om die hogere premie te blijven betalen.
   
 3. Je bent verhuisd
  Je woonplaats is één van de factoren die meespelen bij de berekening van je premie. Verhuis je van de drukke stad naar een rustige gemeente, ga dan na of je een lagere premie kan krijgen.
   
 4. Je bent dubbel verzekerd
  Een aanvullende verzekering zoals rechtsbijstand of pechverhelping is zeker nuttig. Maar ga na of je niet dubbel verzekerd bent. Bij sommige constructeurs heb je tijdens de wettelijke garantieperiode van je wagen sowieso recht op pechverhelping.
   
 5. Je wagen staat soms stil
  De premie van een gewone autoverzekering is gebaseerd op het aantal kilometers dat een gemiddelde bestuurder in België aflegt. Als jij liever alleen voor jouw kilometers afgerekend wordt, dan kan dat met een verzekering per kilometer. Bij sommige verzekeraars krijg je een korting als je bijvoorbeeld minder dan 12.000 kilometers rijdt. Bij de kilometerverzekering van Corona Direct Verzekeringen wordt er per 100 km juist geteld. Je rijdt dan zoveel of zo weinig als je wilt en krijgt altijd een correcte prijs.