Telenet zendt halve finale van Red Lions op WK hockey gratis uit met commentaar van “leek” Filip Joos

De Belgian Red Lions nemen het zaterdag op tegen Engeland in de halve finale van het WK hockey. In tegenstelling tot de vorige matchen van de Belgen op het WK zendt Telenet die halve finale uitzonderlijk gratis uit. Met hockeyleek Filip Joos en specialist Manu Leroy in als commentators.

Eerder vandaag wonnen de Belgen de kwartfinale van het WK hockey tegen Duitsland. Een knappe prestatie, maar toch lokt dit minder kijkers dan een gemiddelde topmatch voetbal op Play Sports. Nochtans doen onze Belgische hockeymannen het op dit moment al even goed als hun voetballende collega’s op het WK in Rusland. Hoog tijd dus dat er wat meer aandacht gaat naar hockey, vindt Telenet.

Daarom creëert Telenet voor de halve finale Engeland-België een extra kanaal waar niemand minder dan voetbalexpert - maar totale hockeyleek - Filip Joos commentaar zal geven bij de wedstrijd. Ex-hockeydoelman Manu Leroy begeleidt Joos. Het brede publiek kan zo samen met Joos, zijn kennis van de hockeyspelregels bijschaven. “Ik ken niks van hockey, maar dat is gelukkig de bedoeling. Ik vind het een leuk experiment en hoop dat de Red Lions beter doen dan hun voetballende collega’s in Rusland. Ik ben nu al fan!”, aldus Joos.

Wie wel mee is met de spelregels kan de wedstrijd bekijken op het gebruikelijke kanaal, waar de vaste hockeyexpert Floris Geerts de wedstrijd van commentaar voorziet. Beide versies van de match zijn gratis te bezien voor alle Telenet-digitale televisieklanten. Als de Red Lions bovendien doorstoten naar de finale, zal ook deze gratis te bekijken zijn.

De halve finale van de Red Lions vindt zaterdag om 11u30 plaats. Ze is gratis voor alle digitale televisieklanten van Telenet. Op het gebruikelijk kanaal voor kenners (201) en een extra kanaal voor dummies (202).