Zeker zeven doden en 46 gewonden bij treinongeval in Turkije
Foto: EPA-EFE

In de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag zeker zeven mensen omgekomen bij een ongeval met een hogesnelheidstrein. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond.

De trein was op weg van Ankara naar de zuidelijke stad Konya. Volgens gouverneur Vasin Sahip ontspoorde de trein na een botsing met een andere locomotief, die voor onderhoudswerken op het spoor stond. Een deel van de trein kwam daarop terecht tegen een viaduct, en delen van dat viaduct vielen neer op twee wagons.

Het ongeval gebeurde vlak bij het station Marsandiz, zo’n 8 kilometer verwijderd van het centraal station in Ankara.

Op eerste beelden zijn reddingswerkers te zien die uit alle macht proberen treinpassagiers te bevrijden uit verhakkelde treinwagons. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.

Treinongevallen zijn in Turkije geen zeldzaamheid. Zo kwamen in juli bij een zwaar ongeval in het noordwesten van het land minstens 24 mensen om het leven. Meer dan 300 anderen werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens diverse media wil Turkije zijn hogesnelheidsspoornet moderniseren en hoopt het daarvoor op investeringen uit Duitsland.