Gewonde studenten Reuzegom dienen klacht in: ‘Ze willen duidelijkheid’
Foto: rr

De twee studenten die vorige week gewond raakten bij een uit de hand gelopen studentendoop dienen klacht met burgerlijke partijstelling in bij onderzoeksrechter in Turnhout. ‘Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren’, zei hun advocaat Kris Luyckx woensdagmiddag.

De schachten, een 19-jarige student uit Hove en een 20-jarige uit Zandhoven, werden naar aanleiding van een doopritueel bij de studentenclub Reuzegom het slachtoffer van feiten die volgens Luyckx voorlopig kunnen worden omschreven 'als het opzettelijk toedienen van stoffen die de gezondheid zwaar kunnen schaden'.

‘Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren en wat de precieze oorzaak is geweest van het overlijden van Sanda D., met wie zij een zeer nauwe vriendschapsband hadden’, benadrukt Luyckx.

De klacht werd ingediend tegen onbekenden. ‘Het is ook voor hen momenteel nog volledig onduidelijk wie als rechtstreeks betrokken kan worden beschouwd’, zegt Luyckx.

De cliënten werken volgens hun advocaat ten volle mee met het gerechtelijk onderzoek en blijven verder ter beschikking voor verhoor indien daartoe noodzaak zou bestaan. Op uitdrukkelijk verzoek van de cliënten en hun ouders vraagt de advocaat aan de pers om elke vraag tot informatie via hem te laten plaatsvinden en de rust en privacy van beide families te respecteren.

De twee studenten raakten vorige week gewond tijdens een uit de hand gelopen doop van de studentenclub Reuzegom. Een andere schacht, de 20-jarige Sanda D. uit Edegem, overleed vrijdagnamiddag nadat hij in een coma was geraakt tijdens diezelfde doop. Mogelijk is het drinken van visolie de oorzaak, maar daar moet een autopsie uitsluitsel over brengen.