Dodentol schietpartij Straatsburg bijgesteld: drie doden, twaalf gewonden
Foto: Photo News

Bij de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg vielen in totaal al drie doden. Er zijn ook nog twaalf gewonden, van wie zes zwaargewond.

Een schutter opende dinsdagavond om 20 uur het vuur op een kerstmarkt in Straatsburg. Er heerste enige tijd verwarring over het aantal slachtoffers. Burgemeester Roland Ries sprak over vier doden, de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner bevestigde op een persconferentie dinsdagnacht dat er drie dodelijke slachtoffers waren gevallen. Woensdagochtend werd dat aantal bijgesteld naar twee doden en veertien gewonden, een derde slachtoffer is hersendood verklaard.

Een van de dodelijke slachtoffers is een Thaise toerist, die nog maar enkele uren voor de aanslag in Frankrijk was aangekomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Bangkok woensdag bevestigd. De 45-jarige man kreeg een kogel in zijn hoofd, zijn echtgenote bleef ongedeerd.

Er zijn ook nog twaalf gewonden, van wie zes zwaargewond. Onder hen ook een 28-jarige Italiaanse journalist, die werkzaam is voor Europhonica.

De schutter zelf werd geraakt door een militair, maar kon alsnog vluchten per taxi. Hij is nog steeds op de vlucht. De 29-jarige vermoedelijke dader was gekend bij de politie en heeft een ‘fiche S’, wat betekent dat hij wegens mogelijke radicalisering op de radar stond van de staatsveiligheid. De politie wilde hem dinsdagochtend oppakken wegens poging tot doodslag voor een zaak van afgelopen zomer, maar de man gaf niet thuis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in