Di Rupo: ‘PS niet uit op nieuwe verkiezingen’
Foto: BELGA

De PS is niet uit op vervroegde verkiezingen. Dat heeft partijvoorzitter Elio Di Rupo woensdag verklaard op de RTBF-radio. Hij laakt dat de huidige regering er één is zonder legitimiteit, maar wil ‘geen chaos boven op de chaos’ creëren.

‘De huidige regering is een regering zonder legitimiteit, met de MR als gijzelaar van de N-VA. Het is een regering in lopende zaken, al wil Charles Michel dat niet tonen’, haalde de PS-voorzitter uit.

De Franstalige socialisten zijn niettemin bereid aan de slag te gaan met de regering ‘indien de regering haar beleid wijzigt’ en terugkomt op ‘asociale maatregelen’.

Di Rupo breekt een lans voor een nieuw sociaal pact, waarin de pensioenleeftijd opnieuw daalt tot 65 jaar en de btw op elektriciteit opnieuw zakt naar 6 procent. ‘In dat geval zal de regering een verantwoordelijke PS vinden.’

Het discours van premier Michel in Marrakech noemt Di Rupo ‘theater’. ‘De realiteit is dat de N-VA een excuus heeft gezocht om geen kiezers aan Vlaams Belang te verliezen. Maar het is niet in Marrakech dat de premier moet praten. Dat is hier’, besloot de PS-voorzitter.