Eén nieuwe helling in parcours Ronde van Vlaanderen
Foto: Photo News
Geen grote wijzigingen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor volgend jaar. De editie van 2019 (7 april) gaat over zo goed als dezelfde wegen als de editie van dit jaar. Op één verandering na: de derde helling van de dag wordt volgend jaar niet de Edelare, maar wel de Ladeuze in Maarkedal.

De Ladeuze in Maarkedal is een klimmetje van 1.000 meter met een maximale stijgingsgraad van 16 procent.

Voor het derde jaar op rij wordt gestart in het hart van Antwerpen, om 10.30 uur. Nadien gaat het via de zeven Dorpen van de Ronde (Sint­Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem) naar de Vlaamse Ardennen, waar een sleutelrol is weggelegd voor het duo Oude Kwaremont-Paterberg, met respectievelijk drie en twee passages. Ook de Muur van Geraardsbergen blijft in het parcours: als achtste helling van de dag, op iets minder dan 100 kilometer van de finish.

In totaal is de Ronde in 2019 voor de mannen 267 kilometer lang. Voor de vrouwen is de wedstrijd 110 kilometer korter en wordt de finale wel iets pittiger. Zij krijgen ook de Taaienberg en een deel van de kasseien van de Steenbeekdries voorgeschoteld.