Ivan Leko is fier na gelijkspel van Club Brugge en krijgt lof van Diego Simeone: “Dit is historisch en fantastisch”
Leko met Vanaken: “Mijn spelers hebben zich mentaal heel sterk getoond.” Foto: BELGA

Club Brugge heeft dinsdag de Champions League uitgezwaaid met een knap 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Atlético Madrid. Volgens coach Ivan Leko mag blauw-zwart het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten. “We moeten trots zijn op onze Champions League-campagne.”

LEES OOK. Onze Chef Voetbal vindt dat de CL-campagne van Club waardering verdient: “Dubbel en dik geslaagd”

De Bruggelingen speelden goed georganiseerd en ei zo na hadden ze de Spaanse topclub geklopt. In de tweede helft liet invaller Peres een dot van een kans liggen. “In zekere zin ben ik teleurgesteld, want de grootste kans van de match was voor ons”, reageerde de Kroatische T1. “Anderzijds had Atlético in de eerste 20 minuten twee kansen om voor te komen.”

“In deze sterke poule vier wedstrijden niet verliezen, dat is historisch en fantastisch. Zeker na die nul op achttien van twee jaar geleden”, aldus Leko. “Mijn spelers hebben zich mentaal heel sterk getoond, want de druk was enorm gezien die resultaten uit het verleden. Atlético wil de finale in eigen stadion spelen, maar is nu tweede in onze groep. Eerste of tweede worden in de poule is een enorm verschil bij de loting voor de achtste finales. Dus dan moet ik chapeau zeggen tegen mijn team.”

Niet alleen zijn spelers, maar ook Leko als coach heeft veel opgestoken van deze campagne. “Ik stond tegenover trainers als Lucien Favre, Diego Simeone en Thierry Henry. Daardoor ben ik zeker een betere coach geworden. Dit was een fantastische ervaring voor mij.”

Als derde in zijn groep zet Club Brugge zijn Europese avontuur nu voort in de zestiende finales van de Europa League. Zaterdag gaat de landskampioen in de competitie op bezoek bij KV Kortrijk, eerder liet blauw-zwart zich betrappen op mindere prestaties tegen kleinere teams. “Hopelijk kunnen we de hymne van de Champions League meenemen naar Kortrijk. We zullen dezelfde mentaliteit moeten tonen als vanavond, wat hiervoor niet altijd het geval is geweest in de Jupiler Pro League”, besloot Leko.

REACTIES VAN DE SPELERS. “We mogen trots zijn, maar er zat wel meer in tijdens deze campagne”

Diego Simeone: “Ik vond dat Brugge geweldig speelde”

Na het 0-0 gelijkspel tegen Club Brugge moet Atlético Madrid de groepswinst in Champions League-groep A aan Borussia Dortmund laten. De Borussen versloegen AS Monaco met 0-2 op de slotspeeldag. “Ik vond dat Brugge geweldig speelde tegen ons”, verklaarde Atlético-coach Diego Simeone in het Jan Breydelstadion. “Dat toonden ze eerder al tegen Dortmund en bij ons in Madrid.”

Ivan Leko is fier na gelijkspel van Club Brugge en krijgt lof van Diego Simeone: “Dit is historisch en fantastisch”
Foto: REUTERS

De Madrilenen hadden moeite om Club Brugge uit verband te spelen, zo erkende Simeone. “Al hebben we in de eerste helft echt goed gespeeld. We wisten alleen niet door te drukken en het af te maken. De scherpte voor doel ontbrak. De tweede helft was meer gelijkopgaand”, vervolgde de Argentijn.

“We wilden bovenin de poule eindigen. Dat is helaas niet gelukt. We waren daarvoor niet goed genoeg. Toch ben ik blij dat we in de achtste finales staan”, besloot Simeone.

Op 1 juni gaat de finale van het kampioenenbal door in Atlético’s Estadio Metropolitano.

LEES OOK. Onze punten na Club Brugge-Atlético: twee Brugse uitblinkers, maar hoe deden de 18-jarigen het?