Officiële aanvraag ingediend voor Mars tegen Marrakech en tegenbetoging
Archiefbeeld: KVHV-studenten tijdens een college Foto: BELGA

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een officiële aanvraag ontvangen voor zowel de Mars tegen Marrakech als voor een tegenbetoging. De aanvragen zijn nog niet goedgekeurd, maar worden nu bestudeerd.

Een aantal rechtse verenigingen, waaronder studentenverenigingen KVHV en NSV, Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren, kondigden zondag aan dat ze aanstaande zondag een ‘Mars tegen Marrakesh’ wilden houden als protest tegen het VN-Migratiepact dat maandag in Marrakech formeel is aangenomen.

‘We hebben een officiële aanvraag voor de Mars tegen Marrakech en we hebben ook een aanvraag voor een tegenbetoging. De aanvragen worden nu bestudeerd. We moeten informatie bekomen van beide organisatoren en dan kunnen we pas verder praten. Momenteel hebben we nog niet genoeg informatie’, vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de keere.

De eindbeslissing voor het laten doorgaan van de betogingen ligt bij de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS).

In De Morgen viel dinsdag te lezen dat hooligans van verschillende Belgische voetbalclubs zich ook engageren om deel te nemen aan de Mars tegen Marrakech.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig