De van spionage beschuldigde Maria Boetina gaat schuldig pleiten nadat ze een deal met justitie heeft gesloten. Dat melden Amerikaanse media.

Eerder ontkende Boetina dat ze voor Rusland spioneerde. Volgens Amerikaanse media gaat de 30-jarige Boetina nu toch schuld bekennen in ruil voor een mildere straf.

De Russische wordt ervan verdacht dat ze een Russische spion is die geïnfiltreerd is in de NRA en in de Republikeinse Partij. In juli werd ze gearresteerd.

De autoriteiten stelde haar toen voor als een slinkse verleidster die seks gebruikte voor spionagedoeleinden. Maar de laatste gerechtelijke documenten maken daar geen melding van, zo schrijft The New York Times. Ze wordt daarentegen meer voorgesteld als een handpop van machtige mannen die haar hielpen om te infiltreren in de NRA en de Republikeinse Partij.

Woensdag verschijnt Boetina in de rechtbank. De deal houdt in dat ze gaat meewerken met het onderzoek in ruil voor een korte gevangenisstraf, of mogelijk een vrijlating. Wellicht wordt ze dan uit het land uitgezet.

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de Russische inlichtingendiensten niets weten over Maria Boetina.