Meghan Markle steelt de show op uitreiking Britse modeprijzen

Een verrassing van formaat op de uitreiking van de British Fashion Awards. Niemand minder dan Meghan Markle verscheen op het podium om de prijs voor beste ontwerpster van een vrouwenlijn uit te reiken.

Die prijs was dan ook bestemd voor Clare Waight Keller van het Franse modehuis Givenchy, die ook de trouwjurk van de hertogin van Sussex heeft getekend, ongetwijfeld het meest besproken ontwerp uit haar carrière. Ook de zwarte avondjurk met blote schouder die Markle had uitgekozen voor het evenement in de Londense Royal Albert Hall, is een ontwerp van Waight Keller.

Voor de Britse ontwerpster zelf was het overigens een complete verrassing dat Markle haar stond op te wachten op het podium. In een interview met Vogue achteraf gaf Waight Keller aan dat ze helemaal van haar melk was. Zeker omdat ze elkaar de week ervoor nog hadden gezien en Markle toen niets had verklapt.

Overige prijzen

Naast Waight Keller vielen onder meer Valentino-ontwerper Pierpaolo Piccioli (designer of the year), Kaia Gerber (model of the year), Gucci (brand of the year), Virgil Abloh (urban luxe) en Demna Gvasalia (accessories designer of the year) in de prijzen.

Miuccia Prada naar huis mocht met de outstanding achievement award, waarmee haar indrukwekkende carrière in de bloemetjes werd gezet. ‘Mevrouw Prada’s ragfijn gevoel voor de tijdgeest en hoe ze telkens weer verschillende creatieve disciplines weet te vermengen, maken van haar een van de pioniers van de modewereld’, zei Stephanie Phair, voorzitter van de British Fashion Council, die de prijzen al sinds 1989 uitreikt.