Douaniers voeren stiptheidsacties in La Louvière en luchthaven Charleroi
Foto: Photo News

Medewerkers van de douane houden dinsdagmorgen stiptheidsacties in de overslagterminal van La Louvière. In de namiddag voeren de douaniers dan actie op de luchthaven van Charleroi. Met het ‘schot voor de boeg’ willen ze de aandacht van de nieuwe minister van Financiën, Alexander De Croo (Open VLD), vestigen op de problemen bij de dienst.

Dat meldt het vakbondsfront bij de federale overheidsdienst Financiën. De vakbonden hekelen een personeelstekort, de stijgende werkdruk en niet gehouden beloftes. Sinds 2017 zijn er in gemeenschappelijk front acties om de situatie bij de FOD aan te kaarten.

‘Het personeelstekort loopt op en de werkdruk blijft stijgen, terwijl nieuwe uitdagingen zoals de Brexit zich aandienen. Hierdoor explodeert het aantal burn-outs’, zegt Aubry Mairiaux van de onafhankelijke vakbond NUOD.

Zij hekelt dat de vorige minister, Johan Van Overtveldt (N-VA), zijn beloftes niet nagekomen is. Er werd nu een brief gestuurd aan De Croo, die pas de bevoegdheden heeft overgenomen. Maar het personeel wilde de geplande acties niet intrekken, stelt Mairiaux.