Lotto Soudal maakt Gerben Thijssen en Brent Van Moer profrenners in 2019
Foto: Marc Van Hecke

Op 1 juli volgend jaar maken Gerben Thijssen (20) en Brent Van Moer (20) de overstap van het U23-team van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Thijssen veroverde dit jaar de Belgische titel bij de beloften op de weg en Van Moer behaalde zilver op het WK tijdrijden voor beloften. Beide renners zijn momenteel met de WorldTour-ploeg mee op stage in Mallorca.

Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke van de U23 bij Lotto Soudal, is blij met de promotie van zijn jongelingen. “We hebben ervoor gekozen om Brent en Gerben te laten meegaan tijdens deze decemberstage om zo al nader kennis te kunnen maken met de ploegmaats en staf. Dat zal hun integratie volgend jaar zonder twijfel bevorderen. Zij krijgen in Mallorca uiteraard een trainingsprogramma op hun maat voorgeschreven. Hun seizoen start bovendien een zestal weken later dan dat van de profs, dus dat is nog veraf”, klinkt het bij Van de Wouwer.

Lotto Soudal wilt Thijssen en Van Moer nog niet te veel druk opleggen, en laat hen daarom pas halfweg 2019 de overstap naar de profs maken. “In het voorjaar is er altijd meer druk van buitenaf, ook op jonge renners. We willen hen laten wennen aan de overstap. Zo hebben we in het verleden ook Tim Wellens en Louis Vervaeke met succes gelanceerd”, aldus Van de Wouwer.