Peter Sagan trekt klassiek voorjaar komend seizoen door tot Luik-Bastenaken-Luik
Foto: EPA-EFE

BORA-hansgrohe heeft maandag in Mallorca haar team voor 2019 voorgesteld. De Duitse WorldTour-formatie kondigde aan dat sprinter Pascal Ackermann en klimmer Emanuel Buchmann beiden hun contract verlengden tot eind 2021. Verder ging de meeste aandacht opnieuw naar Peter Sagan. De Slovaak, komend seizoen voor het eerst in drie jaar niet in de wereldkampioenentrui, zal zijn voorjaar in 2019 rekken tot Luik-Bastenaken-Luik.

“Het is leuk om te zien hoe het team rond mij blijft groeien”, stak Sagan van wal. “Pascal (Ackermann) en Emanuel (Buchmann) zijn grote talenten en hebben zich goed ontwikkeld, maar ze zijn niet de enigen. Ook Lukas (Pöstlberger) en Patrick (Konrad) doen hun job enorm goed. Het is een plezier met de jongens samen te rijden. Voor het klassieke team kwamen ook Jempy (Drucker) en Oscar (Gatto) het team nog versterken. Zelf zal ik mijn seizoen openen in Australië en nadien in Argentinië. Mijn doelen in Europa blijven onveranderd: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De nieuwigheid volgend jaar is dat ik nadien ook de Amstel Gold Race én Luik-Bastenaken-Luik zal rijden. Daarna zal ik opbouwen naar een nieuwe Ronde van Frankrijk.”

Sagan won het voorbije seizoen zijn zesde groene trui in de Tour. In het voorjaar won hij Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem. Eerder triomfeerde hij ook al in de Ronde van Vlaanderen (2016). De Slovaak nam vier maal eerder deel aan de Amstel Gold Race, met als beste resultaat een derde plaats in 2013. Vorig jaar werd hij vierde in Nederlands-Limburg. Aan Luik-Bastenaken-Luik nam Sagan nooit eerder deel.