Borussia Dortmund gunt Witsel en aantal andere sterren rust tegen Monaco
Foto: Photo News

Borussia Dortmund rekent dinsdagavond (om 21u00) voor het overbodige laatste groepsduel in de Champions League bij Monaco niet op Rode Duivel Axel Witsel. Hij krijgt rust net als sterspelers Thomas Delaney, Marco Reus en Lukasz Piszczek. Zij sukkelen allen met blessures.

Dortmund reisde met een vertimmerde selectie naar Monaco. Delaney (kuit), Reus (dij), Piszczek en Bruun Larsen (beiden knie) en Zagadou (voet) stapten maandagmorgen niet op het vliegtuig naar het prinsdom. Ook afwezig zijn Jadon Sancho (sterfgeval in de familie) en Witsel, die gewoonweg rust krijgt.

“Het duel bij Schalke 04 van zaterdag (1-2 winst) heeft veel krachten gekost”, legde Sebastian Kehl, oud-aanvoerder van de Borussen en momenteel lid van de sportieve staf, uit. “Sommige spelers zijn uitgeput door de snelle opeenvolging van wedstrijden de voorbije weken.”

Voor Dortmund staat in Monaco enkel de groepswinst nog op het spel. De Duitsers staan momenteel tweede in groep A, met tien punten na vijf duels. Groepsleider Atlético Madrid (12 ptn) trekt eveneens dinsdag naar Club Brugge (5 ptn), dat als nummer drie naar de Europa League gaat. Monaco (1 pt) is al zeker van de uitschakeling.