Beyoncé zingt op Indiaas huwelijksfeest, Clintons feesten mee
De bruid, Hillary Clinton, en Nita Ambani, de moeder van de bruid Foto: AFP

De dochter van de rijkste man van India trouwt. Dat betekent een exuberant huwelijksfeest, met optreden van Beyoncé. En een indrukwekkende gastenlijst.

Het vijfdaagse huwelijk van Priyanka Chopra en Nick Jonas was al de moeite, maar Isha Ambani belooft dat nog te overtreffen. De 27-jarige Indiase is dan ook de dochter van Mukesh Ambani, de rijkste man van India. Hij staat aan het hoofd van het Reliance-conglomeraat, dat belangen heeft in oliebedrijven, winkelketens en biotech.

Isha geeft woensdag in Mumbai haar jawoord aan de 33-jarige Anand Piramal, maar zoals het hoort bij een traditioneel Indiaas huwelijk zijn de festiviteiten dit weekend al gestart, met onder meer een privéconcert van Beyoncé. Het koppel koos daarvoor als locatie Udaipur, de romantische witte stad aan het Pichola-meer.

Zaten zondag ook in het publiek tijdens het optreden van Queen B: Bill en Hillary Clinton. Zij onderhouden al bijna twintig jaar een goed contact met de familie Ambani en mochten dus niet ontbreken op de gastenlijst.

'The big fat Indian wedding'

Maar zij zijn lang niet de enige VIP-gasten. Ook staalmagnaat Lakshmi Mittal en cricketlegende Sachin Tendulkar zijn naar Udaipur afgezakt, samen met heel wat Bollywoodsterren. Zo maken ook Chopra en Jonas er hun opwachting als kersvers getrouwd koppel. Mukesh en Piramal waren vorige week ook aanwezig op hun huwelijksfeest.

Tot slot zijn ook reclamepaus Martin Sorrell, Huffingtonpost-oprichtster Arianna Huffington en afscheidnemend ceo van 21st Century Fox James Murdoch uitgenodigd.

Alle genodigden krijgen toegang tot een speciaal voor het huwelijksfeest ontwikkelde app om alle activiteiten te kunnen volgen. De lokale pers heeft het trouwfeest nu al omgedoopt tot ‘the big fat Indian wedding’. Op het verlovingsfeest van Mukesh en Piramal kwam John Legend zingen voor de 600 genodigden. Wie wil weten wat het koppel nog gepland heeft voor zijn gasten, kan de bruid volgen op Instagram.

 

Beyoncé zingt op Indiaas huwelijksfeest, Clintons feesten mee
Het stadspaleis van Udaipur is een van de feestlocaties Foto: REUTERS
Beyoncé zingt op Indiaas huwelijksfeest, Clintons feesten mee
Het koppel, vorige week op het trouwfeest van Chopra en Jonas Foto: AP
Beyoncé zingt op Indiaas huwelijksfeest, Clintons feesten mee
Jonas en Chopra zakten op hun beurt af naar Udaipur Foto: REUTERS