Zware vertragingen door geblokkeerde trein op Noord-Zuid verbinding
Themabeeld Foto: BELGA

Veel reizigers stonden vanochtend wat langer op de trein te wachten in Brussel. In het station Brussel Centraal stond een geblokkeerde trein, nadat de bestuurder voorbij een rood sein was gereden. De impact op het treinverkeer was groot.

‘De trein reed om 8 u 40 voorbij een rood licht in Brussel Centraal’, zegt woordvoerder van de NMBS Bart Crols. Het voertuig komt dan door de veiligheidssystemen automatisch tot stilstand. ‘Aangezien Brussel Centraal een flessenhals is, was de impact op het treinverkeer heel groot.’

De geblokkeerde trein kon pas omstreeks 10 uur worden weggereden. ‘Om veiligheidsredenen moet eerst een andere treinbestuurder worden gevonden’, aldus Crols. De reizigers konden alsnog via het perron geëvacueerd worden, omdat de staart van de trein nog aan het perron stond.

Aanrijding

Het spoorverkeer tussen Vilvoorde en Halle (lijn 26) is ook onderbroken, na de aanrijding van een persoon. De NMBS raadt de reizigers aan om gebruik te maken van de bus, tram of metro.

 

 

Omstreeks 6.15 uur is ter hoogte van het station Meiser een lichaam aangetroffen. Een zevental treinverbindingen moeten langs dat punt passeren, onder meer het oostelijk ringspoor rond Brussel. De treinen worden in de mate van het mogelijke omgeleid, zo is vernomen bij Infrabel.