Familie van Désirée Viola vraagt donatie voor preventiecentrum op rouwbrief
Foto: Joris Herregods

Désirée Viola, een 26-jarige actrice die bij het jongste publiek vooral bekend was als prinses Roos uit de Ketnet-serie Prinsessia, stapte vrijdag uit het leven. Haar vader hoopt dat het overlijden van zijn dochter zelfdoding beter bespreekbaar maakt.

Het overlijden van Désirée Viola kwam voor velen als een absolute verrassing. De jonge actrice werd bekend als prinses Roos uit de Studio 100-reeks Prinsessia. Voorts acteerde ze onder meer in Galaxy Park, Biba & Loeba en de online Thuis-spinoff Secrets. Vijf jaar geleden had ze de modellenwedstrijd van Flair gewonnen. Ze runde ook een modellenbureau.

Zowel Studio 100 als de VRT reageerden geschokt op haar overlijden. ‘Ze was een getalenteerde actrice en een bijzonder fijne en enthousiaste collega’, reageerde Studio 100. De VRT stelde: ‘Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. Ze zal voor altijd deel uitmaken van de Ketnet-familie.’

Haar vader hoopt andere families hetzelfde leed te besparen. Hij wil mensen aanzetten om sneller over zelfmoordgedachten te praten en op tijd de stap naar professionele hulp te zetten.

‘Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed. Daarom zal op de rouwbrief een oproep worden geplaatst om voor de Warmste Week te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken,’ zegt hij in Het Belang van Limburg.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn.be